Content Management Systemen

Ik implementeer verschillende content management oplossingen op het opensource platform. Op dit moment werk ik met de volgende content management systemen:


CONTENT MANAGEMENT SYSTEMEN IMPLEMENTEREN

Drupal

Drupal is een opensource content management systeem onder de GPL-licentie. Drupal richt zich voornamelijk op community websites. Het wordt onderhouden en ontwikkeld door een wereldwijde gemeenschap van duizenden gebruikers en ontwikkelaars. Drupal is zoekmachine vriendelijk waardoor dit zal leiden tot hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines. Tevens is dit opensource content management systeem erg snel, wat een groot voordeel is.

Joomla!

Joomla! is één van de meest krachtige opensource content management systemen op deze planeet. Wereldwijd maken miljoenen websites gebruik van Joomla!, waar wel uit blijkt dat Joomla! één van de beste systemen is op dit gebied. Joomla! is uitermate geschikt voor dynamische en interactieve websites. Bovendien is Joomla! zoekmachine vriendelijk waardoor dit zal leiden tot hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines.

WordPress

WordPress is oorspronkelijk ontwerpen als software waarmee u kunt bloggen. Deze software is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. Tegenwoordig is WordPress uitstekend te gebruiken als content management systeem. Door middel van zelfgemaakte template files of thema’s is de opmaak van de pagina’s gemakkelijk aan te passen. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar om de functionaliteit van uw website te vergroten.

Magento

Magento is een opensource eCommerce pakket dat volledige controle biedt over het design, de inhoud en functionaliteit van een online winkel. Veel aspecten, zoals gebruikersgemak en uitbreidbaarheid, maken Magento tot het snelst groeiende eCommerce product dat momenteel beschikbaar is. Het systeem is geschikt voor grote en kleine webwinkels. Met een grote variëteit aan geïntegreerde functionaliteiten is Magento een professionele en flexibele oplossing.

OpenCart

OpenCart is een opensource eCommerce pakket die, in tegenstelling tot zijn tegenhangers, gebruiksvriendelijk, licht en aantrekkelijk qua design is. OpenCart is gebaseerd op het MVC (model-view-controller) principe. Door een overzichtelijke code kunt u relatief eenvoudig aanpassingen doorvoeren. OpenCart is snel en gemakkelijk in gebruik wat een korte leercurve geeft. Er zijn vele modules beschikbaar die de functionaliteit van uw webwinkel vergroten.