Online Marketing

Online Marketing

Online marketing is niets anders dan het vermarkten van producten of diensten via het wereldwijde web. Het inzetten van online marketing biedt vele voordelen. Door te adverteren via internet kunt u eenvoudig de juiste doelgroep bereiken. Tevens kunt u het gedrag van de klant meten en daardoor snel inspelen op de behoefte van de klant.

Online marketing is op verschillende manieren in te zetten om uw website tot een succes te maken. De belangrijkste hiervan zijn:


ONLINE MARKETING TOEPASSEN

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een samenwerkingsverband wordt aangegaan tussen twee partijen. De ene partij promoot de andere partij op commissiebasis.

Display Advertising

Display advertising is het maken van reclame op internet door middel van beeldadvertenties en eventueel tekstlinks. Deze vorm van adverteren is zeer geschikt voor het opbouwen/bevestigen van merkbekendheid en productintroducties maar ook voor meer verkoopgerichte activitieten kan het goed werken.

E-mail Marketing

E-mail marketing is een vorm van online marketing waarbij u regelmatig nieuwsbrieven verstuurd naar uw bezoekers en/of klanten. Het kan hierbij gaan om gerichte promotionele acties of het voeren van reclame binnen de nieuwsbrief van een derde.

Google AdWords Campagnes

Google AdWords is een advertentieprogramma van Google waarmee u gemakkelijk en snel een advertentie kunt laten verschijnen op een pagina van Google. Bij Google AdWords adverteert u op zoekwoorden, ook wel keywords genoemd. U betaalt alleen wanneer mensen op uw advertenties klikken.

Wist u het al? Ik kan uw Google AdWords campagne(‘s) verzorgen. De kosten van een Google AdWords campagne variëren van € 50,- tot € 1.000,-. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen.

Social Media Marketing

Social media wordt steeds populairder. Gebruikers kunnen zelf hun content online plaatsen via gebruiksvriendelijke interfaces. Tevens kunnen gebruikers die content weer gemakkelijk delen met andere gebruikers op het Internet. Met behulp van social media marketing kunt u op een relatief goedkope wijze uw boodschap, product of bedrijf promoten. Door de mogelijkheid dat gebruikers de content kunnen delen kunt u op een eenvoudige manier een zeer groot publiek bereiken.

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie wordt in het Engels ook wel SEO genoemd (Search Engine Optimization). Zoekmachines zijn niet meer weg te denken bij het dagelijks gebruik van het Internet. Het aantal zoekopdrachten bij Google per dag telt in de vele miljoenen. Het is dus van belang dat u constant uw website blijft optimaliseren ten behoeve van een betere en hogere plaatsing in de diverse zoekmachines. Op deze manier zal u namelijk meer bezoekers naar uw website trekken.


Ik kan u adviseren op het gebied van online marketing. Allereerst zal ik een vakkundige analyse van uw huidige aanpak uitvoeren waarna ik eventuele verbetervoorstellen aan de kaart kan stellen. Neem contact met mij op voor meer informatie.